Why a website?

Er zijn tegenwoordig nog maar weinig bedrijven die niet op internet zijn te vinden. Bedrijven kunnen op verschillende manieren online actief zijn, bijvoorbeeld via:

  • Social-media (zoals Facebook, Twitter, YouTube en LinkedIn)
  • Een webportal (zoals Bol.com en thuisbezorgd.nl)
  • Een App (zoals thuisbezorgd)
  • Een eigen website


Waarom is een eigen website belangrijk?

Het grote verschil tussen een eigen website en alle andere manieren om online actief te zijn is dat alleen een eigen website onafhankelijk is van andere bedrijven. Het is het online hoofdkantoor van je bedrijf.

Je website heeft twee duidelijke voordelen boven social-media profielen en profiel pagina's op portals:

  • Volledig onafhankelijk van andere online bedrijven (Facebook, Google, Bol.com).
  • Volledige controle over updates, functionaliteit en branding

Je website is de kern van de online branding die jouw aanbod aantrekkelijker maakt dan dat van de concurrent ("likeability"). Je kunt informatie op je website ook aanbieden op een manier die externe systemen de mogelijkheid geeft om deze weer te geven (zoals het open graph protocol).

Waarom is een eigen domeinnaam belangrijk?

Via je domeinnaam komen mensen op je website. Als je website je online hoofdkantoor is, is je domeinnaam je adres.

Je kunt je website zo vaak veranderen als je wilt. Je kunt zo vaak van social-media platform wisselen als je wilt. Je domeinnaam is het enige dat niet verandert. Je E-mailadres is het enige dat niet verandert. Het is je online bedrijfsnaam en je meest waardevolle online bezit. Je kunt je domeinnaam eenvoudig zelf registreren (bijvoorbeeld bij mijndomeinreseller.com) en deze laten verwijzen naar je website bij een willekeurige andere partij en de mailserver van een willekeurige andere partij (bijvoorbeeld Fastmail). Er is geen enkele reden om anderen toegang te geven tot je domeinnaam.

Je domeinnaam is de kern van je betrouwbaarheid ("credibility") online.

Waarom is social-media belangrijk?

Het internet staat vol met websites van bedrijven die vergelijkbare diensten aanbieden. Je aanbod kan nog zo aantrekkelijk zijn, als mensen je niet weten te vinden tussen al die andere websites ben je onzichtbaar. 

Social-media is de kern van je zichtbaarheid ("visibility") op internet. Daarnaast kan het je betrouwbaarheid en aantrekkelijkheid verhogen mits je het goed inzet.

Wiego Bergsma

Wiego


Stijlers is a tradename of:

briddle logo

For more information:

Wiego

Wiego Bergsma
06-25015775
briddle.nl

EN | NL